Menu

Warzywna Kuchnia Alexandry

Przepisy kuchni wegetariańskiej, wegańskiej oraz raw

Pełnoziarniste BURRITO z grillowanym HALLOUMI

aleksandrawojtas

IMG_4689

Tortilla/ buritto z grillowanym halloumi oraz świeżymi warzywami, sosem czosnkowym i ketchupem ;)

Składniki: 
- kilka pełnoziarnistych tortilli 
- ser halloumi, zgrillowany lub usmażony, pokrojony w paski 
- pomidor, pokrojony na mniejsze części
- kawałek ogórka, pokrojony na mniejsze części
- kilka czarnych oliwek
- cebula, biała lub czerwona, pokrojona w piórka  
- kawałek czerwonej kapusty, poszatkowanej (kapustę skrapiamy cytryną oraz solimy 
  15 minut wcześniej) 
- kilka liści sałaty 
- ketchup 
Na sos: 
- majonez 
- jogurt naturalny 1:1 + czosnek, przeciśnięty przez praskę 
 
Tortille podgrzewamy w piekarniku. 
Następnie polewamy je ketchupem. 
Kladziemy warzywa oraz halloumi. 
Polewamy sosem czosnkowym. 
Mile widziana świeża kolendra lub natka pietruszki, ale 
ja akurat nie miałam :) 
 
Składamy w buritto.
 
IMG_46911
 
Smacznego! ;) 
 
 

© Warzywna Kuchnia Alexandry
Blox.pl najciekawsze blogi w sieci